2012. június 21., csütörtök

Kinder Pingui torta


Áprilisban volt idősebb nagymamám születésnapja, így újra lehetőségem nyílt arra, hogy készítsek egy kis tortát. A díszítése mondjuk nem lett a legszebb, mert kevés időm volt rá, de azért jobb, mint a semmi. Ezt a tortát anyuval közösen választottuk, hogy készítsem el, és nagy sikert is aratott, még aznap elfogyott az egész, bár ez zsúrtortánál annyira nem meglepő. Finom, krémes és akik szeretik a csokit és a tejszínt, azoknak kötelező elkészíteni :) A hozzávalókat viszont nem zsúrtorta méretben fogom megadni, hanem egész tortához.

Hozzávalók: 

Tésztához:
*  6 tojás
*  6 ek cukor
*  6 ek liszt (fele sima, fele grízes)
*  6 ek melegvíz
*  2 ek keserű kakaópor
*  1 cs sütőpor

Tejszínes krémhez:
*  5 dl Hulala (habtejszín)
*  1 cs étkezési zselatin
*  2-3 cs vaníliás cukor

Csokoládés krém:
*  15 dkg étcsokoládé
*  10 dkg Rama
*  2 ek napraforgó olaj

Bevonáshoz:
*  15 dkg étcsokoládé
*  10 dkg Rama
*  3 ek napraforgó olaj


Elkészítés:
1.  A cukrot, a tojássárgáját a melegvízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját.
2.  Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk. Kb. 200°C 30 perc. (én egybe sütöttem majd kettévágtam)
3.  Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve, oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
4.  Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
5.  Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amig a csokiréteget elkészítjük.
6.  Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
7.  A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, és ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
8.  Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
9.  A tetejét megmaradt vagy külön felvert esetleg kész habbal díszíthetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzenőblokk

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.